Sunday, February 22, 2009

back to my routine!!

Assalamualaikum.... Selamat pagi semua!! Ain kejap lagi dah nak balik SA.. Hati ni mcm tak nak balik tau.. Tapi sudah tanggungjawab Ain kan.. Ain sebenarnya nak cerita pasal hari kelmarin.. Ain pergi rumah uncle kat Kota Tinggi.. Makcik Ain tanya, nak ke mana sebenarnya.. Dia igt Ain nak pergi Kota Kecil.. huhuhu=] Siapa ye yang ada kat situ??erm........

Friday, February 20, 2009

i need ur support

Erm,minggu yg payah untuk ditempuh. Tp Alhamdulillah, semuanya baik2 belaka. For my Baba,Enah minta maaf. & tQ a lot cuz still supporting me & always stand beside me. Without ur supports Ba, I don't think I can stand again. Love u sooo much. For Mummy, bukan Enah tak syg or appreciate, tp Baba yg faham & mengerti perjuangan Enah ini. I love both of u,Mummy & Baba.

Lusa,dah kena balik S.Alam balik. Back to my normal life & routine. Hopefully i can face everythings. Ineed ur support, my friends. Especially u, Wawa. U r my truly friend. Ain doakan kita sama2 akan berjaya. Walau apa pun yg terjadi, kita tetap bersama.

Naik mid term break ni, byk sungguh program yg menanti. Antaranya Explore Race Melati, jd sekreteriat FesMel, & Dinner. Cerita pasal dinner, Ain tak tahu lagi nak pakai baju apa. Apa2 pun tak sediakan lagi. Kebaya? Time kahwin nnt. Jubah?ok gaks. Dalam pertimbangan. haha=] Apa2 pun,yg penting time dinner nnt, Aku adalah Aku.

sebuah penerbangan

Bila kita akan berangkat dari alam ini ianya ibarat penerbangan ke sebuah negara
Di mana maklumat tentangnya tidak terdapat dalam sebarang brosur penerbangan, tetapi melalui Al-Quran dan Al-Hadith
Di mana penerbangan bukannya melalui Air Asia atau AirJordan, tetapi Al-Jenazah.
Di mana bekalan kita bukan lagi beg seberat 23 kg, tetapi amalan yang tiada caj lebihan berat, ianya atas kesudian Pencipta kita
Di mana bajunya bukan Pierre Cardin, atau setaraf dengannya tetapi kain koton putih
Di mana pewanginya bukan Channel atau Paco Rebone, tetapi air mawar dan cendana
Di mana pasport kita bukan Malaysia, British atau American,tetapi Al-Islam
Di mana visa kita bukan lagi sekadar 6 bulan, tetapi'Lailahailallah'
Di mana pelayannya bukan pramugari jelita, tetapi Izrail dan lain-lain
Di mana layananya dalamnya bukan lagi kelas business atau ekonomi

Di mana destinasi mendarat bukannya KLIA, Heathrow Airport atau Jeddah International, tetapi tanah perkuburan
Di mana ruang menunggunya bukan lagi bilik air-cond dan permaidani, tetapi bilik 6 kaki dalam gelita
Di mana pegawai imegresen adalah Munkar dan Nakir, mereka hanya memeriksa samada kita layak ke destinasi yang diidamkan
Di mana tidak perlu pegawai kastam dan alat pengesan
Di mana lapangan terbang transit adalah Al-Barzakh
Di mana destinasi terakhir samada Syurga yang mengalir sungai di bawahnya atau Neraka Jahannam
Penerbangan ini tidak dinyatakan nilainya.. Ianya percuma, jadi simpanan (savings) anda tidak akan dihabiskan
Penerbangan ini tidak akan dirampas, oleh itu tidak perlu bimbang
Sajian tidak akan disediakan, oleh itu tak perlu risaukan masalah alergi atau halal-haram makanan
Jangan risaukan delays, penerbangan ini sentiasa tepat waktunya, ia berangkat dan tiba tepat pada masanya
Jangan fikirkan tentang hiburan dalam penerbangan, anda telah hilang selera bersuka-ria Jangan bimbang tentang tempahan, ianya telah siap ditempah sejak anda disenyawakan di dalam rahim ibu
Ya! Berita Baik!! Jangan bimbangkan siapa yang duduk di sebelah anda Anda adalah satu-satunya penumpang penerbangan ini
Oleh itu bergembiralah selagi boleh! dan sekiranya anda boleh!


Hanya ingat!! Penerbangan ini datang tanpa 'amaran'
Cuma perlu ingat! Nama anda telah ditempah untuk penerbangan

ADAKAH KITA TELAH BERSEDIA UNTUK BERANGKAT???