Posts

Showing posts from August, 2011

DEVOTEES in the house

Image
semalam, 21 Ramadhan 1432, kami berkesempatan iftar bersama budak2x (asal boleh je aku panggil mereka budak2x kan) DEVOTEES di teratak kami.meriah gilerrr rumah kami dgn kehadiran Halim,Muhammad,Shauqi & Firdausz (Adi tak dapat join cuz dia sgt2x busy, mengalahkan Barrack Obama bak kata Halim & Shauqi.kah3x)

semalam sebenarnya kami adakan majlis iftar tu secara 'tertutup' (tak hebahkan pada sedara mara pun kecuali family mama & kak niza) untuk menjaga 'privacy' kami.hahahha :P ye la,kalau ajak semua sedara mara yg ramai ni, kesian la pula budak2x ni,rasa tak selesa pula (kami tau akan ada sedara mara kami yg 'kecik hati' kalau 'rahsia' kami ni terbocor sbb tak jemput mereka.yela,mereka pun peminat budak2x ni juga). tak pe la ye,lain kali kami 'jemput' budak2x ni datang lagi okeh~

Ain tengah malas nak menulis blog skrg ni sebenarnya.so,Ain post je la pix yg ibu ambil semalam ye.





Ramadhan~

Ramadhan dtg lagi. InsyaAllah,inilah Ramadhan yg terakhir buat kita semua.oleh itu,'isi'kanlah Ramadhan pada kali ini sebaik-baiknya.apakah yg dihajatkan, berusahalah kita utk qabulkannya.

Alhamdulillah,Ramadhan kali ini Aien berkesempatan utk menunaikannya bersama keluarga tercinta di Johor Bahru.sgt bahagia rasanya.ye la kan,ada ibu,ayah,adik-beradik,sedara-mara,sepupu-sepapot & semua la.
pada hari Sabtu yg lepas,6 Ramadhan,kami berkesempatan mengadakan majlis berbuka puasa (iftar) bersama2 sedara-mara terdekat di rumah yg permai ini. Mak Eneng, Abah Lan, Mama Cera, Mak Ucu, Cik Din, Abg Mamat, Kak Niza, Abg Rosman & keluarga telah bersama2 kami. bahagia sgt rasanya. mungkin pada org lain, ini hanya satu kebiasaan, tapi pada saya, waktu berkumpul anak2x,cucu2x,cicit2x Mak Melah adalah waktu yg saat membahagiakan. ini kerana ikatan kekeluargaan antara kami sgt rapat.

pada minggu lepas, Ayah bertanya kepada Aien, apakah perasaan Aien ketika menyambut Ramadhan pada tahu…