Posts

Showing posts from May, 2011

Farewell party

Image
sedih?ke patutnya happy? ye la,kan nak balik Msia dah. dapat jumpa ibu ayh,adik2,sedara mara semua.patutnya happy la kan.hehhe:) yup,mmg happy pun.tapi dalam happy, tetap sedih sbb kena tinggalkan kwn2 yg lain,kena tinggal bumi Dublin yg sedikit sebanyak,menyimpan kenangan yg tak ternilai buat Aien.

insyaAllah,Jumaat ini (June 3 2011), Aien akan berangkat pulang ke Msia menaiki BMI (dari Dublin ke Heathrow) & MAS (dari Heathrow ke KL ke JB).

sempena keberangkatan Aien pulang, tadi kami sempat berkumpul di Warung Kita.yg join tadi ialah Tra, Sabby, Anis, Bazly, Acha, Jie, Samihah. mesti lepas ini kami susah nak berkumpul lagi sbb balik Msia nnt, semua pun ada hal masing2x, duduk jauh2x.tak apa lah, semua org ada tanggungjawab masing2x kan.


semoga ukhwah yg terjalin antara kami akan kekal selama,insyaAllah :)

Queen Eli

Image
1st of all,nak cerita pasal kejadian hari ni.sebenarnya hari ni,Ain & Aisyah planned nak pergi park/garden utk snap photo bersama kecantikan bunga2 yg sedang memekar skrg ni.lately my schedule is so packed,weekend pun ada kelas,so Aisyah pun ajak la Ain pergi picnic hari ni (Tuesday,May17 2011).kami langsung tak tau psl ROYAL VISIT tu before ni.kami cuma dpt tahu pasal Queen Eli nak dtg Southern Ireland ni,minggu lepas kalau tak silap.so,smlm kami kata,plan yg telah dirancang berjalan seperti biasa la,tiada perubahan.pagi tadi,time kami tgh siap2 nak pergi picnic, Kak Mira tanya,Ain nak pergi mana pagi ni.then,Ain pun jawab la yg Ain & Aisyah nak pergi picnic kat park/garden.Aisyah dah siapkan segalanya utk picnic kami hari ni (makanan,buahan,list parks/gardens yg nak dilawati segala).kami plan nak pergi National Botanical Garden,Irish War Memorial Park & St Anne Rose Park.lepas bagitahu kak Mira yg kami nak keluar,kak Mira nasihatkan kami supaya stay kat rumah je hari ni …

my routine now

my routine now-class+study+NCIS+twitter+FB+skype+sleep.no ‘happy’ life for now because i’ve to struggle in my study.pity me huh? my exam just around the corner (less than 1 month). OMG~ i’m nervous now! can i?can’t i? insyaAllah, i can face all these things., my study, my life, my family & etc. insyaAllah, on June 3 2011, Aisyah & me will going back to Malaysia for good (me only, insyaAllah). insyaAllah will touching my beloved country on June 4 2011. because of all my family members will join my father’s family day in Cameron Highland, i’ll cancelling my connecting flight to JB from KLIA & will check-out in KLIA on that day. Alhamdulillah, my sis & my bro-in-law willing to fetch me at KLIA then & send me to my loves, parents.schedule for this June, insyaAllah:June 3- boarding from Dublin Airport to Heathrow Airport to KLIA.June 4-landing on KLIA to Cameron HighlandJune 5- from Cameron Highland to JBJune 6-celebrate my big day (yeeeaaahh~ with family now)June 8-F8 …

Bray & sesi suai-kenal

Image
بسم الله الرحمن الرحم
الحمد لله, pada 23 April 2011, satu lagi tempat yg menarik di Dublin telah sempat Ain jejaki, iaitu BRAY~ kawasannya cantik, beach kan!sgt menenang fikiran yg sememangnya agak kusut,serabut kebelakangan ini. Trip pada kali ini disertai Ain, Tra, Sabby, Bazly, Faidz, Jie, Acha & Anis. kami menaiki Dart (sejenis train) dari Dublin City ke Bray. Fares utk ke sana hanya Euro4.80 je (murah kan?return ticket ok >.< )

sampai je di Bray, Ain excited sgt sbb seluas2 alam, sejauh mata memandang, kelihatan cuma air laut yg membiru.pergh~ nyaman gila !! hari kami pergi tu hari minggu (Sabtu), so mmg ramai la org yg berkelah, berekrasi bersama keluarga tercinta (satu budaya org sini yg sgt Ain kagumi adalah, mereka sgt menitikberatkan nilai kekeluargaan).


*cantikkan bangunan2 kat sini :)
Trip kami kali ini bukan hanya utk berkelah, tapi kami juga bersemangat utk melakukan hiking hingga ke puncak! hahah :) mmg semangat ayam la org cakap. walaupun Ain  tahu paru2 Ain…

Selamat Hari Ibu&Emak ~

Image
بسم الله الرحمن الرحم

HAPPY MUMMY'S DAY~


masalah~ mcm mana nak ckp ni? segannya!!   Ain ni bukan la seorg perempuan yg terserlah keperempuanannya a.k.a ladies-like, yg otaknya puitis,pandai berkata2.
Ain adalah seorg perempuan yg terlihat di dalam dirinya, ke'jantan'an yg terpendam,'kasar' baik dari segi perlakuannya,mahupun dalam tutur katanya.*ayah pun panggil Ain ni,anak jantan dia ok*. so, Ain sgt la susah nak ckp I love You pada org walaupun pada family sendiri.cuma kalau time gila dia dtg, baru Ain boleh ucap berkataan keramat tu.phew~

so,first of all, Ain nak minta maaf kpd ibu sbb Ain tidak punya apa utk diberikan sempena hari ibu ini.dedicate lagu?erm....nak dedicate lagu kat FB ibu, tapi mcm tak best la pulak cuz semua lagu utk ibu mesti sedih,& mesti berkisahkan ibu yg telah meninggal dunia.so, nnt la Enah cari lagu yg sesuai ye ibu.

sempena Hari Ibu tahun ni, Enah hanya mampu beri ibu sekeping kad yg kiut-miut (pd Enah la.nnt ibu dpt,ibu tgk la kiut …