Posts

Showing posts from May, 2009

KEAJAIBAN & MISTERI DI GAZA!!!

artikel ini saya dapat dari sebuah laman web..bersama hayatinya...
Al-Kisah yang telah diceritakan oleh al-fadhil Ustaz Abdullah Zaik Abdul Rahma, Pengerusi Ekskutif Aman Palestin dan juga merangkap Presiden Ikatan Muslimin Malaysia yang telah pergi ke Gaza pada 20-31 Januari yang lalu.Berikut adalah beberapa kisah benar dan pengalaman beliau di Gaza:

Peristiwa 1
Seorang Ketua Mujahid Gaza berkata pada Ustaz Zaik bahawa, ketika satu pertempuran, komander mujahidin menyuruh pejuang tidak menembak kereta kebal Yahudi yang memasuki kawasan mereka. Dengan berbekalkan baki 6 RPG, tiba-tiba senjata ini menembak ke arah kereta kebal tersebut dan memusnahkan ia. Komander itu menjerit agar tidak menembak dan para pejuang berkata mereka tidak melakukannya. Mereka berkata tiba-tiba senjata mereka berfungsi dan menembak sasaran. Setelah habis adegan aneh itu, para pejuang mendapati baki 6 RPG itu masih tidak digunakan! Dan siapakah yang menembak tentera laknatullah itu??? Allahu Akhbar!

Peristiwa…

Exam

Assalamualaikum...
heheh,Ain dh kat umah ni..smlm smpai umah dlm Maghrib gak...kol 7pm..smlm Cik Din (driver ayah) yg amek..alang2 anto ibu ke Melaka tok interview kan..erm,smlm Ain dpt lg 1 baby..name die,tak tau la nak kasi name ape..uda nak letak name Limah (sbb ade janggut),Ain nak letak name Tom sbb kaler die cm Tom dlm cartoon TOM & JERRY..tp baby Ain tompok2..cantik tau..kalo nak tgk pix die,ada dlm FS Ain..so,sape2 yg ade FS Ain,tgk tau..mate die besarrr..
Ain balik ni tok study..lg sminggu nak final...gerunnye~!!!!!!!!!!!!!!!doakan Ain tau..

DAKAPAN RINDU

Assalamualaikum...
huhu,td last paper tok F7...musti lepas ni Ain akn rindu pd Madam Tan Lay Leng (PM)..juz kelas F4 je masih ada..Sir AB nak wat smpai next week..tension gile~!!!
sbnrnya Ain nak cite psl novel yg Ain bace smlm..Dakapan Rindu (kalo tak slah)...cite die mengisahkn dilema yg sedang Ain alami..novel tu memberi Ain pengajaran yg sgt besar..ape yg Ain leh katekan,Ain kne kasi org lain peluang untuk knal diri Ain..tp ati & perasaan,bukan keje Ain..semuanya telah Allah tentukan..novel ni jugak yg wat Ain rase,better jodoh Ain lepas ni,biarla ayh jalankan kewajipannye terhadap ank pempuannye ni..insyaAllah Ain akn terima lelaki tu dgn ati yg terbuka..tak perlu lg menunggu org yg tak pasti..si dia pon sbnrnya dh beri kate putus tentang hubungan kami,tp Ain ni je yg degil...si dia tetap tak slh..so,insyaAllah lepas ni akn Ain lepaskan dirinya dr ati ni..Ain pon tak layak untuk dirinya..si dia seorg yg sgt2 baik...Ain??penuh dosa & noda..si dia layak utk terima zaujah yg…

stress tahap gaban!!!

Assalamualaikum...
erm,sbnrnya mggu lepas,Ain nak update blog,tp disbbkan ade teknikal prob,tak leh nak post.sabo je la..sbnrnye last week Ain nak letak pix my new babies (dpt byk baby dlm idop minggu lepas)..cumel wo0.tp di sbbkan skrg AIn kat lab faculty,mls la plak nak cucuk sna sni..so,bile balik nnt,Ain upload la ye..
mggu lepas merupakan minggu yg sgt2 mnyedih & men'stress'kan..ape taknya,wat dosa kat ibu,musti la resah je ati ni..tp Alhamdulillah,segalanya dh OK...lg 1 yg membuatkan AIn stress adalah bile tgk bdk2 balik...mentang2 dh abes exam,kami ni je penunggu setia kolej..benci sungguh!!!!wing Ain tinggal 3org je..tu pon tak knal..kos pe pon tak tau..bilik AIn,mmg tinggal Ain sorang je la..tp disebabkan keselamatan (tak mau la jd musibah cm bdk kolej lg satu time sem lepas),Ain stay bilik Wawa..bukannye takot antoo,tp takot 'org minyak'...so,kwn2 doakan la keselamatan Ain ye..
haha,smlm ayah call..die skrg kat China..nak tau wat pe??bukan bekerja...tp ju…