Monday, October 31, 2011

Tioman Island

Last minute plan utk pergi holiday akhirnya berjaya juga dilaksanakan.haha :] sgt kelakar ok.sebenarnya,Ain saja je tanya ayah, sama ada dia nak cuti 24,25 Oct or 27,28 Oct.Ayah jawab 27,28 Oct ayah tak boleh cuti cuz busy sgt dgn lawatan MB (ye la,nak PRU kan.baru la MB nak tunjuk muka pada rakyat.kah3x jahat sungguh aku ;P).Ayah tanya nak buat apa,pergi mana?Dan2x la anak dia yg selalu nak berjalan ni usulkan untuk pergi bercuti ke pulau.Yang sangat2 memeranjatkan kami pada waktu maghrib itu adalah bila ayah jawab 'OK.NAK PERGI MCM MANA?ADA AGENT KE?'.rasa mcm terbang ke langit ke 2 je (melampau la sangat kan kalau ckp sampai langit ke 7), ye la, ayah dah la susah sangat nak amek cuti.Tiba2 je dia setuju dengan sekali usul.hahaha :P

So,dgn berbudgetkan sedikit wang,kami sekeluarga selamat bercuti bersama2 kecuali kak long sbb dia jumpa suami dia kat KL.

24-26 Oct 2011,kami bersuka ria seenak2nya di sana.Tapi lepas ni,kami cadang nak 'puasa' dari naik boat dalam 6 bulan ni (sea sick woo~).

Kami sempat snorkelling di 2 tempat.1st kat Pulau Renggis & 2nd kat Marine Park.Kat Pulau Renggis tu, Subhanallah,cantik giler kehidupan laut dia.Kat sini ikan dia comel2 je.Tapi byk giler coral reefs,landak laut (dia ada 1 'mata tau'),'cendawan' & etc (tak tau nama2 dia apa).Kat Marine Park pula tak byk coral,tempat ni laut dalam.Tapi ikan dia 'bagak besar' punya.Ikan apa entah,sampai Ain jadi takut bila tengah2 snorkelling tu,banyak ikan kat sekeliling Ain.Ain pun berpeluang dapat 'urutan spa ikan' kat sini.Tapi dengan ikan besar la.Deng betul.Time best2 julur kaki kat laut,kena gigit pula.Ces!Tapi kesian juga tengok sekor ikan ni,time snorkel tu,Ain tgk insang dia kat luar (entah luka or cacat).
 
'cendawan'

'friends of fish'

'ikan bilis'

Boy with Kina & her 'turtle'

atas batu

kawan baru Kina, Irfan


*lately,my emotion not in stable mode.got some 'troubles' to facing with.to all my friends,please pray for Allah to give me His strength to solve 'em.insyaAllah.