Wednesday, June 17, 2009

24 jam yg meletihkan..

Assalamualaikum...ai,lame rasenye tak tulis ape2 kat blog ni..bz ke??tak la sgt..last paper ari tu,abes 9 jun lepas..susah gak la..tawakal je skrg ni...so,Ain mintak la kwn2 doakan Ain lulus ye..tak pon,doakan Ain tabah menempuh sgle ujian (kegagalan) nnt..

Ain sbnrnye nak cite psl perjalanan Ain ke Penang sabtu lepas..kami (AIn,uda,ibu & ayah) bertolak dr Senai kol 8.45pm..sbnrnye kat tiket tulis boarding kol 9..tp disebabkan sume dh clear,kami lepas awl...smpai airport Bayan Lepas kol 9.40pm..kalo nak tau,di la perjalan Ain naik BELON yg paling meletihkan..rase cm nak maki je pilot yg bwk kapal tu..cm tak geti nak adjust speed..tak penah2 AIn mabuk naik kapal terbang,kali ni mabuk plak..dr berlepas,smpai la mendarat...pergh,bergelodak perot ni..landing je,AIn terus cari ibu ayh (kami terpisah)..dh rase nak muntah da..ayh plak boleh ckp 'lor,mabuk ke??owh,JKR tak turap jalanaye he..patutla mabuk'...chet,terkena setepek...ibu plak gi kecoh2 psl Ain mabuk kat sedare mara...malu sey..Ain ni antara anak ibu yg kuat slame ni,tbe2 leh mabuk...jadi bahan la kan..kat airport,kak long yg amek..pastu kak long bawak kami gi batu maung,makan ikan bakar...tak lalu time tu,perot tgh tak sedap lg..minum air asam limau je byk..esok pg,kami gi jalan2 kat Queensbay..okla,cm kat JB gak..yg best tentang Penang,laut die yg cantik...biru...tp pasir die tak lawa...tak seswai tuk mandi...dlm kol 1.30 pm,kami bertolak balik JB..uish,ponat den..spnjg balik JB,ayh drive..cian ayh..tp ayh kejar mase..so,biar la ayh drive sorang..igt kalo ayh drive,leh la Ain tidur ngan lenanye..tp,hampeh..ayh drive mcm ambulance..AIn nak tido je,ude cuit..suro tgk2 ayh..erm,Ain je la yg leh tego2 ayh..ayh ku seorg yg dableq...ikot sape la...singgah tangkak jap,jumpe abg..n cecah BBU (JB la tu) dlm kol 9 lebey pm la..so,konklusionnye,24 jam dr 9pm 13jun09 - 9pm 14jun09 sgt memenatkan..




kat laut depan queensbay

Ain pon nak cite yg idop Ain skrg epie sgt..nape??sbb dh temu cinta baru..hehhe=] bahgie sgt rasenye..lg2 bile ibu ayh & sume family dpt terima die..i love u...tp die ni nakal sgt...budeq gak,tak dgr kate..so,sape2 yg kesunyian,pergi la cri cinta baru anda..jgn pk mase lalu yg pahit tu..


ni la cinta baru AIn ,acha..

kla,see u next time..wassalam..

Monday, June 8, 2009

MESSAGE UNDELIVERED(PENDING)

Senilagu/senikata/susunan muzik : AbdHalim
Penerbit : Abd Halim Bin Ahmad
Studio rakaman : Neurotic Studio
Album : Koleksi Nasyid Indie Vol. 1 - Nasyeed Underground

Kau sangat istimewa
Kau tiada duanya
Yang menghangatkan jiwa

Kita telah dipertemukan
Bagai novel cinta
Indahnya cuma kita yang rasa

Tiap saat bagiku
Ingin menyintaimu
Tak pernah kau kulupa
Selalu ku hubungi mu

Kau pun jua begitu
Bicara soal rindu
Katakan apa saja
Pasti kita sama setuju

Namun mengapa sejak kelmarin
Engkau mendiamkan diri sepi dariku
Kucuba menghubungimu tapi
tiada jawapan yang kuterima
Hanya suara wanita yang berkata
Sila hubungi semula

Mengapa apakah yang terjadi antara kita
Tidak pernah aku sedikit pun untuk
Cuba mengguris apatah lagi cuba menyakiti hatimu
di manakah ruang itu yang kau mungkin pernah
cuba untuk menjelaskannya padaku

Masa berganti waktu
Kuharapkan namamu
Kan muncul menyerikan
Paparan panggilanku

Namun hampa yang kutemu
Bila tiap mesejku
Tak sampai kepadamu
Katanya message undelivered

*nape Ain post lirik lagu ni kat sini ek??sbnrnye lagu ni pernah terjadi dlm idop Ain..so,lagu ni leh la di'dedicate'kan pd diri sendiri.. hehhe:P