Posts

Showing posts from October, 2010

2010 Dublin Dinner

Image
Alhamdulillah, program semalam (Dublin Dinner) berjalan dgn lancarnya.
Seperti dinner2 yg terdahulu, pakaian Ain tetap sama iaitu baju kurung. Pada awalnya, ada juga yg bertanya, “baju kurung? kena ke dgn tema dinner ni?'”. Alhamdulillah, baju kurung boleh diterima di mana2 majlis sekalipun.

Sebenarnya baju yg Ain pakai semalam tu, adalah baju raya Ain utk tahun ini, dibeli oleh ibu tercinta. Mula2, Ain tak suka sgt baju tu sbb ‘ladies like’ sgt, ada manik2 segala~. Tapi baju inilah yg menyelamatkan Ain pd dinner kali ni. tQ again mummy.

Semalam, kami agak bengang juga sbb majlis dijangka bermula jam 7.30pm. Tapi majlis hanya bermula selepas ketibaan ‘VIP’ yg kerosakan jam barangkali, jam 8.30pm. Ikut perancangan, Ain mahu balik jam 9pm, akhirnya ditunda ke 10pm (cuz mkn pun kena beratur. turn table kami pula lambat).Disebabkan perut Ain yg cumel ni, Ain tak dpt mkn byk.Start dgn starter, perut Ain dah kesumpekan. Belum habis pun starter, Ain dah rasa nak muntah. Main course Ain t…

Berjuanglah~

wahai Nurul Ain Abdul Rashid,
bersungguh2lah kamu berjihad di jalan Allah.
jgn sia2kan cita2, impian ayh & ibu mu.
mereka bersusah utk menghantar mu ke sini.
belajarlah bersungguh2.

biar kita dibuang kwn, jgn kita dibuang keluarga.
hanya keluarga kita yg dpt menerima kekurangan/kelemahan diri kita.
tapi,walaupun saya dibuang kawan, saya tetap sayang kawan saya :)

wahai hati,damailah dikau di dalam.
jgn berkeluh,jgn resah.
igtlah,Kekasihmu sentiasa ada.
bykkanlah ber'dating' dgnNya.[PEACE]

Berjuang tak pernah senang.