Saturday, April 9, 2011

I love You, Don't Cry

Ain baru habis tgk drama Korea yg bertajuk I LOVE YOU, DON'T CRY. 1st time Ain tgk kdrama yg sgtbyk episodnya (dah mcm sinetron Indon tau). total episod kdrama ini adalah 132 (berjanggut Ain nak habiskan tgk drama ni). apa yg best psl drama ni adalah drama ni menceritakan perkara yg sebenarnya berlaku dalam alam realiti (selalunya cerita ni asyik happy ending like fairytale).

Beberapa pengajaran yg dpt Ain ceduk dari 'sinetron korea' ini adalah:
1)hidup tak selalunya indah
2)tak semestinya org yg kita cinta itu akan menjadi milik kita
3)perkahwinan itu bukan hanya bernyatukan 2 jiwa, tp penyatuan 2 (& lebih) keluarga
4)kahwinlah dgn restu ibu ayah
5)pilihlah pasangan yg sekufu agar tidak akan ada isu berbangkit kelak
6)sekali gagal dalam perkahwinan, tidak bermakna kita tidak akan bahagia dikemudian hari
7)belajarlah utk bersabar
8)ibu ayah mertua cubalah terima seadanya pilihan anak
9)pilihlah org yg suka kita, bukan yg kita cinta (kdg2 bertepuk sebelah tgn ini 'memenatkan')
10)percintaan selepas kahwin itu lebih 'manis' rasanya

Byk sgt sebenarnya pengajaran yg dpt diambil dari drama ini.drama yg ber'genre'kan romantik,kekeluarga,persahabatan ini dpt mengajar kita erti kehidupan yang sebenar.

Lee Jung Jin


Lee Yoo Ri

Lee Sang Yoon



I Love You, Don't Cry

No comments:

Post a Comment